Garda de Mediu Suceava a aplicat un avertisment și o amendă de 15.000 de lei, după ce a demarat un control în teren în urma apariției în mediul online a unui material video privind gunoaie abandonate în vecinătatea șoselei de centură a municipiului Rădăuți. Comisarii de mediu, alături de colegi de la Sistemul de Gospodărire a Apelor, au constatat că gunoaiele erau depozitate pe teritoriul unităților administrativ-teritoriale ale municipiului Rădăuți și al comunei Volovăț.

S-au găsit deșeuri din construcții, gunoaie menajere și reciclabile, precum și resturi vegetale, atât pe malul drept al râului Sucevița, cât și în zona „Lunca”, pe malul stâng al râului Sucevița. Primăriile sunt cele care trebuie să se ocupe de curățenia din zona teritorial administrativă.

”În consecință, în sarcina Autorităților administrației publice locale în cauză (municipiul Rădăuți, comuna Volovăț) s-au aplicat sancțiuni contravenționale în baza legislației specifice privind regimul deșeurilor – avertisment, respectiv amendă în cuantum de 15.000 lei, totodată fiind impuse măsuri de salubrizare a amplasamentelor afectate de abandonări și depozitări neconforme de deșeuri de orice fel”, a transmis Garda de Mediu Suceava.