Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, i-a îndemnat pe sucevenii din Diaspora să vină în Bucovina cu prieteni, ziariști și oameni de afaceri, pentru care vor fi organizate info-tururi în vederea promovării acestei zone în străinătate. Apelul a fost făcut în cadrul conferinței on-line RePatriot Tourism Talk, eveniment dedicat în totalitate turismului din Bucovina și promovării acestei zonă a țării. Evenimentul a fost moderat de suceveanca Alina Balațchi Lupașcu, manager de proiect, alături de care a fost prezent și liderul proiectului „RePatriot turism”, Dragoș Anastasiu.

În cadrul conferinței, președintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a vorbit despre proiectele pe care instituția pe care o conduce alături de agenții de turiști din județ le au în vedere anul acesta pentru a promova turismul din Bucovina. Gheorghe Flutur a făcut un apel la suceveni din afara granițelor țării să faciliteze organizarea de info-tururi în Bucovina, în urma cărora să se facă o promovare mai intensă a zonei. „Gândiți-vă la info-tururi. Veniți, dragi români, dragi bucovineni, cu oameni de afaceri, veniți cu prieteni să le arătați Bucovina. Putem să organizăm info-tururi, pentru oameni de presă, agenții de turism, să le facem un program de neuitat în Bucovina, pentru că merită acest lucru”, le-a transmis Gheorghe Flutur românilor din Diaspora.

 

·        Flutur are în vedere o promovare mai intensă a unor proiecte legate de tradițiile și gastronomia din Bucovina

Președintele CJ a amintit și de o parte din acțiunile și evenimentele care vor avea loc anul acesta în județul Suceava, despre obiectivele noi deschise sau despre investițiile care se află în implementare pentru a atrage un număr cât mai mare de turiști. Astfel, Flutur a spus că în momentul de față în județ se desfășoară Festivalul Internațional „Ciprian Porumbescu”, dar a vorbit și despre evenimentele din această vară, cum ar fi aniversarea a 150 de ani de la „Marea Sărbătoare a românismului de la Putna” sau Festivalul Medieval din Cetatea de Scaun a Sucevei.

”Suntem pregătiți să lansăm pentru perioada următoare marele proiect Nunta în Bucovina, absolut autentică. Apoi avem un festival de muzică autentică, de rapsozi, pe care vrem să îl inițiem nou, aici la Suceava, pentru a pune în valoare rapsozii și tot ce înseamnă autenticul, pentru că din păcate sunt foarte puțin sprijiniți. Și avem această obligație”, a spus Gheorghe Flutur. El a adăugat că sunt cel puțin 12 proiecte mari, câte luni are și anul, care sunt organizate pentru a-i convinge pe turiști să vină în Bucovina. „Noi când am scris Hai în Bucovina la intrare în județ ne-am gândit că trebuie să vă arătăm și motivele pentru care trebuie să veniți în Bucovina. Și eu vreau să vă asigur că vi le vom arăta”, a mai transmis Gheorghe Flutur. El a ținut să amintească și de proiectul pentru construcția celui de-al treilea drum pe masivul Rarău, care va fi finalizat în perioada următoare. Astfel, Gheorghe Flutur a declarat că CJ Suceava vrea să organizeze pe masivul Rarău un amplu festival de tineret pentru perioada de vară, Stelele Rarăului.

De asemenea, Flutur a spus că pentru perioada următoare se are în vedere o promovare mai intensă a unor proiecte legate de tradițiile și gastronomia din Bucovina, dar și pentru punerea în valoare a satelor tradiționale.