Asociația de ajutorare a copiilor și tinerilor dotați, talentați și din sistemul de protecție a copilului aflat în dificultate „Euroactiv” Suceava, conducerea Colegiului Tehnic „Samuil Isopescu” Suceava, Asociația „Plai Străbun”, Şcoala Gimnazială „Mihai Halunga” Hănţeşti, împreună cu un grup de oameni inimoși, au organizat, de Ziua Internațională a Copilului, acțiunea „Bucurie prin mişcare”, pentru copiii de la Centrele de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate din Gura Humorului și Fălticeni.

Voluntarii Euroactiv au achiziționat cu ajutorul sponsorilor produse de curățenie, dezinfectanți, dulciuri ce au fost oferite copiilor de la Centrele de Servicii Multifuncționale pentru copilul aflat în dificultate Gura Humorului și copiilor de la Fălticeni.

Tinerii voluntari au organizat și o competiție de fotbal, în ciuda vremii ploioase, și au jucat alături de elevii de la Centrele de Servicii Sociale din Gura Humorului și Fălticeni. Copiii au participat de ziua lor la competiţii sportive, dar au avut parte și de muzică şi jocuri cu baloane, activități care i-au ajutat să socializeze.

Locului Ia fost obținut de elevii de la Centrul Social din Fălticeni, iar Locului II a fost adjudecat de elevii de la Centrul Social din Gura Humorului. Competiția sportivă a fost arbitrată de elevul Ioan Gavrilovici, de la Colegiul Național „Mihai Eminescu” Suceava. Toți copiii de la cele două centre de servicii sociale au primit daruri din partea organizatorilor, cu ajutorul sponsorilor acțiunii.

Activitatea a fost sprijinită de SC Găitano Company SRL, SC Ursa Mare SRL, de CAR Învățământ Fălticeni, SC Adria SRL Suceava, SC Tesano SRL Suceava, SC Sav-Com SRL,Andrei L. Ghiaţă, SC FeroVali SRL, SC Mado Corporation SRL Iaşi, SC RavRadi Construct SRL, Restaurant Latino, Sport ABN, SC Negru SRL şi Grup Muşatinii SA Suceava.

Acțiunea „Bucurie prin mişcare” a fost coordonată de prof. Mihai Greciuc, președintele „Euroactiv” Suceava, și de voluntarii Timotei Răscol,Vlad Iriciuc,Magdalena Drăgoi, Samuel Petriuc, Claudiu Ţabrea, Alexandru Gheorghiţă, Ioan Gavrilovici, Vlad Moscaliuc și Alex Cunițchi.