Președintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că actuala guvernare Cîțu dovedește cât este de dezastruoasă și prin numărul tot mai mare al minciunilor pe care cei din arcul guvernamental le promovează la adresa PSD-ului, în speranța că își maschează cumva incompetența. Ioan Stan a spus că un exemplu este „manipulare ieftină” conform căreia PSD ar fi vinovat pentru eșecul tot mai vizibil al programului de vaccinare.

„Este o mare minciună că în localitățile conduse de PSD este un grad redus de vaccinare, comparativ cu cel din localitățile cu administrație de dreapta. O astfel de informație oficială nu există nicăieri, decât numai în mintea domnului Cîțu, premierul fiind contrazis tocmai de către ministrul Sănătății, care afirmă cu subiect și predicat că <nu avem date la minister care să probeze acest lucru>”, a spus Stan. El consideră că este revoltător că după ce a ignorat propunerile PSD pentru accelerarea vaccinării în mediul rural, premierul Florin Cîțu să dea vina pe primarii PSD pentru eșecul său în atingerea țintelor de vaccinare. Ioan Stan a spus că faptul că la sate și în orașele mici vaccinarea nu merge la fel ca în orașele mari nu este vina aleșilor locali ai PSD, ci a guvernului, care nu a trimis la timp și în cantități suficiente vaccinurile necesare, nu a alocat resurse corespunzătoare, nici de personal, nici de comunicare, nu a organizat și nu organizează caravane.

„Altă minciună ordinară a premierului Cîțu constă în afirmația sa potrivit căreia în unitățile administrative conduse de primari PSD ar fi cel mai mic grad de colectare a banilor publici, susținând mai departe că se gândește să nu le mai dea acestora bani de la buget pentru reechilibrare”, a declarat liderul PSD Suceava, care a mai adăugat că „în fapt, prin anunțul că nu va mai da bani comunităților cu grad scăzut de colectare și insinuarea că acestea ar fi conduse de PSD, premierul pregătește o justificare pentru deturnarea fondurilor publice cu scopul de a cumpăra voturile primarilor din propriul partid, astfel încât să fie înscăunat șef la PNL”.

Stan consideră că evoluția veniturilor din taxele locale arată că primarii PSD sunt de departe cei mai eficienți, având în vedere că în ultimii ani, cele mai mari creșteri ale veniturilor din taxe și impozite locale au avut loc tocmai în comunitățile conduse de edili social-democrați, acest lucru reieșind din datele oficiale care pot fi consultate de orice om de bună-credință. Astfel, Ioan Stan a arătat că din 25 de județe cu creșteri de peste 30% în perioada 2017-2020, 21 au fost conduse de aleși locali ai PSD, respectiv Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brăila, Caraș-Severin, Călărași, Dolj, Giurgiu, Gorj, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Neamț, Olt, Sălaj, Teleorman, Tulcea, Vaslui, Vâlcea și București.

„Din păcate, prin retorica abordată, premierul Cîțu demonstrează în mod repetat că singurul lucru la care se pricepe este să mintă, fiind mult mai ocupat să inventeze noi minciuni la adresa PSD-ului decât să guverneze țara”, a încheiat Ioan Stan.