Un nou sens giratoriu va apărea în municipiul Suceava, în intersecția bulevardului principal, 1 Mai, cu Calea Obcinilor.

Acesta este necesar pentru punerea în aplicare a proiectului de sensuri unice pe bulevardele principale. Doar că amenajarea sa ca oricare alt sens giratoriu ar afecta parcul din respectiva intersecție, unde se află și monumentul Unirii.

„Lucrăm la realizarea unui sens giratoriu la intersecția bulevardului 1 Mai cu Calea Obcinilor. Noi tot vorbim de sensuri unice, dar trebuie pregătite”, a anunțat viceprimarul Lucian Harșovschi.

El a lansat o provocare proiectanților, să gândească sensul giratoriu astfel încât spațiul verde din intersecție să nu dispară.

„Acel parc care există acum în intersecție eu aș dori să rămână, să nu facem un sens giratoriu tradițional, adică să dăm totul jos și să facem un sens giratoriu pur și simplu.

De aceea am venit cu o propunere de realizare a sensului giratoriu pe actualul amplasament, astfel încât să rămână parcul și să găsim soluții astfel încât să îi avantajeze pe cei care circulă pe acolo”, a explicat viceprimarul Lucian Harșovschi, care a prezentat o variantă de proiectare cu spațiul verde integrat în sensul giratoriu.

Varianta prezentată nu este cea finală.

„Deocamdată este o temă de proiectare, luăm în calcul mai multe variante, le discutăm și vom scoate la licitație execuția acestui sens giratoriu, în perioada următoare, astfel încât să avem disponibile cele trei benzi pe care le dorim prin fața spitalului și să aibă conexiune cu Calea Obcinilor”, a adăugat viceprimarul Sucevei.

Dacă va fi realizat cu spațiul verde integrat, noul sens giratoriu ar fi cel mai mare din Suceava sau poate chiar la nivel național.