Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au anunțat trimiterea în judecată a unui sucevean care a dat o mită de 100 de euro unui polițist rutier. S-a întâmplat pe 25 ianuarie, când inculpatul a fost oprit în trafic, în Suceava, iar un agent de poliție i-a comunicat că nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului electric. Ulterior, agentul i-a adus la cunoștință că îi va aplica trei sancțiuni contravenționale, ca urmare a faptului că nu a respectat semnificația culorii roșii a semaforului, nu avea autoturismul dotat cu trusa medicală și triunghiurile reflectorizante și avea parbrizul fisurat în aria vizuală. Probabil că cea mai mare problemă pentru șofer a fost legată de contravenția legată de semafor, care atrage, pe lângă amendă, și suspendarea permisului de conducere pentru 30 de zile.

”I-a dat suma de 100 euro unui agent de poliție pentru ca acesta să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu referitoare la constatarea și sancționarea contravențiilor la regimul rutier”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.   

Procurorii au anunțat că sesizarea a fost formulată de conducerea Poliției municipiului Suceava, care a fost informată de agentul de poliție căruia i-a fost dată suma menționată.

Procurorii au dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului, în vederea confiscării, asupra sumei de 100 euro care a fost dată de inculpat agentului de poliție.

Dosarul a fost instrumentat de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava.