Aproape toată țara este sub cod galben de ploi și instabilitate atmosferică temporar accentuată, iar pentru unele zone meteorologii au emis o avertizare cod portocaliu.

Conform noii avertizări transmise de Administrația Națională de Meteorologie, codul galben se prelungește până miercuri, 2 iunie, ora 10.00.

În Dobrogea, în estul și nord-estul Munteniei și în jumătatea de sud a Moldovei va ploua abundent. În Oltenia, vestul Munteniei, cea mai mare parte a Transilvaniei, sudul Banatului, precum și în zonele de munte, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin averse ce vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, vijelii și, izolat, grindină.

În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși 20 -35 l/mp și izolat peste 40 l/mp.

În cursul zilei de miercuri (2 iunie) în regiunile estice și sud-estice va continua să plouă în general moderat cantitativ, iar vântul va prezenta intensificări temporare, cu viteze de 45 - 55 km/h.

Codul portocaliu este valabil în același interval de timp, în regiunea Dobrogea și local în zona Carpaților Meridionali

În județele Tulcea, Constanța și în zona de munte a județelor Brașov, Sibiu, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița și Prahova va ploua abundent și se vor înregistra cantități de apă ce vor depăși 40...50 l/mp și izolat peste 70 l/mp.

În zona litorală și în bazinul vestic al Mării Negre temporar vântul va prezenta intensificări cu viteze de 55...70 km/h.