Un bărbat în vârstă de 45 de ani, din comuna Satu Mare, a fost arestat pentru tentativă de omor, după ce l-a lovit cu pumnii pe un consătean cu 12 ani mai tânăr, și, cel mai grav, l-a înjunghiat în zona cervicală. Agresiunea s-a petrecut pe 28 mai, Vasile Donisan fiind arestat la începutul acestei săptămâni, după ce s-a stabilit că lovitura i-a pus în pericol viața victimei.

Bărbatul arestat acum pentru tentativă de omor are la activ cel puțin două condamnări pentru fapte de viol. Individul a fost condamnat acum zece ani la 12 ani de închisoare, fiind eliberat condiționat în urmă cu aproximativ un an, cu un rest de pedeapsă de executat de aproximativ 180 de zile.  

Pe 28 mai a.c., în jurul orei 8.30, la prima oră a dimineții, pe fondul consumului de băuturi alcoolice și al unui conflict spontan, Vasile Donisan i-a aplicat lui Cornel B., de 33 de ani, mai multe lovituri la nivelul feței, după care a scos un cuțit și l-a înjunghiat în zona cervicală stângă. Ancheta a fost preluată de judiciariști de la Serviciul de Investigații Criminale, sub coordonarea unui procuror criminalist din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.

După ce s-a adunat probatoriu, s-a ajuns la concluzia că este vorba de tentativă de omor, astfel că luni, 31 mai, inculpatul a fost reținut și apoi prezentat în fața unui magistrat de la Tribunalul Suceava, cu propunere de arestare preventivă. Judecătorii au emis mandat de arestare pentru 30 de zile, care poate fi contestat la instanța superioară.

Vasile Donisan a fost condamnat când era mult mai tânăr la şapte ani de închisoare, după ce în octombrie 2005 a violat o femeie din comuna Satu Mare. Victima avea atunci 58 de ani. După cum relata Monitorul de Suceava la vremea respectivă, Donisan a intrat în casa victimei în miez de noapte şi a obligat-o să întreţină cu el relaţii sexuale, siluind-o până spre dimineaţă.
În 2011, individul a fost arestat din nou pentru că a violat o femeie de 83 de ani, tot din Satu Mare.  

După ce şi-a satisfăcut poftele bolnave, violatorul a plecat din casa octogenarei, nu înainte de a lua cu el şi trei sticle de suc. În aceeași noapte, același individ a mai intrat în casa unei consătene, în vârstă de 76 de ani, pe care a amenințat-o cu un cuțit. După aceste fapte din 2011, recidivistul a fost condamnat la 12 ani de închisoare, executând mare parte din pedeapsă.

Restul de pedeapsă de la fapta de viol se va adăuga la condamnarea pentru tentativă de omor, cu precizarea că în cazul ultimei fapte inculpatul se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală a instanțelor de judecată.