Veste bună pentru sucevenii care vor să plece în concediu în Antalya, Cappadochia sau alte locații fermecătoare din însorita Turcie.

De la 1 iunie, Turcia nu mai cere test PCR pentru românii vaccinați. Atât la intrarea în țară, cât și la revenire, cei vaccinați nu trebuie să fie testați.

"De la 1 iunie 2021, la intrarea în Turcia vor fi acceptate certificatele de vaccin și vor fi scutite de prezentarea testului sau scutite de la regula carantinei acele persoane care prezintă un certificat de vaccinare și pentru care au trecut 14 zile de la doza de rapel.

Vor fi scutite de la regula carantinării acele persoane care prezintă rezultatul unui test negativ PCR efectuat cu cel mult 72 de ore înainte de intrarea în Turcia", precizează Ambasada Turciei.

De asemenea, vor fi scutite de la carantină și persoanele care pot prezenta dovada faptului că au fost infectate cu Sars-Cov-2 în ultimele 6 luni sau cele care prezintă rezultatul unui test negativ rapid antigen, efectuat cu maxim 48 ore înainte de intrarea în Turcia”, a transmis Ambasada României în Turcia.

De joi, 27 mai, compania Air Bucharest a început operarea curselor de vacanță spre Antalya, Turcia, cu zboruri în fiecare zi de joi și luni, de pe Aeroportul “Ștefan cel Mare” Suceava.

Începând din 6 iunie și compania aeriană Corendon Airlines va opera curse charter spre Antalya, în fiecare zi de luni.