O lucrare menită să fluidizeze traficul rutier în zona intersecției din capătul Parcului Central (spre Biblioteca IG Sbierea) va crea disconfort în trafic, pe bulevardul principal, timp de aproximativ o lună de zile, în această vară.

Viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi, a precizat că deși este făcut proiectul de modificare a intersecției Ana Ipătescu cu strada Mitropoliei, a fost obținut avizul Poliției și a fost dat și ordinul de începere a lucrărilor, nu se poate spune exact când vor începe lucrările, dar că se dorește finalizarea lor în mai puțin de o lună de zile, pentru a nu se prinde perioada de trafic rutier maxim, din luna august.

“Acolo unde este acum trotuarul de lângă parc vrem să-l anulăm (pentru că se poate circula prin parc) și să facem banda de stocaj pentru Ipotești (stânga), cu o lungime de 126 de metri. Cei care vin de la giratoriu, din Centru, stau foarte mult acolo și se creează ambuteiaj”, a spus  Lucian Harșovschi, care a prezentat planurile de modificare a intersecției.

Mai mult, conform viceprimarului Sucevei, va deveni cu sens unic strada Mitropoliei, cuprinsă între strada Ana Ipătescu și strada Ștefan cel Mare, în zona Bibliotecii, încât vor fi create 37 de locuri de parcare noi.

“Sperăm ca în 21 de zile să finalizeze lucrarea, pentru că este o zonă importantă. Ar trebui să fie finalizată în luna iulie, să nu prindem august, când este mai aglomerat”, a menționat Lucian Harșovschi, care a spus că și în luna iunie este o perioadă dificilă, când nu se va putea lucra, mai ales că se apropiere hramul municipiului și Zilele Orașului, dar asta nu însemnă că toate lucrările trebuie amânate până după 24 iunie.