Copiii care au împlinit vârsta de 12 ani și peste această vârstă se pot vaccina cu ser Pfizer, de miercuri, 2 iunie a.c., în toate centrele de vaccinare din județul Suceava. Purtătorul de cuvânt al DSP Suceava, Gabriela Băncilă, a declarat că vaccinul autorizat pentru copiii cu vârsta de 12 ani și peste această vârstă este Comirnaty produs de BioNTech Pfizer. La vaccinarea copiilor este obligatorie acordarea consimțământului părinților sau al tutorelui legal. Centrele de vaccinare cu Pfizer BioNtech de pe raza județului Suceava sunt: centrele din sălile de sport din Broșteni, la Colegiul Național „Dragoș Vodă” Câmpulung Moldovenesc, Școala Gimnazială „Al. I. Cuza” Fălticeni, Marginea, Colegiul Național „Ștefan cel Mare” Suceava, Școala Gimnzială „Miron Costin”, la Casa Culturii „Al. Arșinel” Dolhasca, Spitalul Orășenesc Gura Humorului, incinta Parcul Zoologic  Rădăuți, Căminul Cultural Salcea, Căminul Cultural Sf. Ilie, Șcheia, Casa de Cultură „Mihai Teliman” Siret și centrul drive through din parcarea Shopping City Suceava.

Vaccinarea se face fără programare, doar cu actul de identitate. Schema de vaccinare este la fel ca la populația adultă și conform informațiilor de la specialiștii care coordonează campania de vaccinare, „datele care reies din studiile efectuate arată un profil de siguranță și o tolerabilitate foarte bune, iar eficacitatea a fost maximală”. În grupul copiilor care au fost vaccinați nu s-au înregistrat cazuri de Covid-19, comparativ cu lotul copiilor nevaccinați.

Rezumatul Caracteristicilor produsului Comirnaty produs de BioNTech Pfizer poate fi consultat: http://bit.ly/RCP-Pfizer-1iunie; date despre vaccinul Comirnaty produs de BioNTech Pfizer găsiți la: http://bit.ly/vaccin-Pfizer; chestionarul de triaj poate fi descărcat de la: http://bit.ly/chestionar-triaj-adulti, iar formularul de exprimare a acordului informat pentru minori îl puteți descărca de la: http://bit.ly/formular-minori.

Menționăm că în cursul zilei de 1 iunie în județul Suceava s-au vaccinat 775 de persoane, dintre care 287 cu doza I și 488 cu doza a II-a. La centrul de vaccinare deschis la Universitatea ”Ștefan cel Mare” Suceava, în primele două zile de funcționare s-au vaccinat 61 de persoane.