O porțiune dintr-o arteră principală a cartierului sucevean Burdujeni redevine pietonală, începând de săptămâna aceasta, în fiecare duminică, până toamna târziu.

Traficul rutier va fi oprit pe Calea Burdujeni, de la sensul giratoriu înspre stația Moldova, în dreptul Parcului Copilului.

Anunțul a fost făcut de către viceprimarul Lucian Harșovschi, care a amintit faptul că la 1 iunie 2012 a fost inaugurat Parcul Copilului în cartierul Burdujeni, care a ajuns în cel de-al 10-lea an de existență.

“De la sfârșitul săptămânii acesteia, de duminică, revenim la instituirea restricțiilor pe acea porțiune de stradă, între Calea Unirii și strada Călimani, încât copiii, părinții și bunicii să se bucure de acea zonă care duminica devine pietonală.

Strada a fost reabilitată acum doi ani, dacă vremea ne lasă, vom reabilita ce se poate în parc, inclusiv acea fântână arteziană care arată jalnic în momentul de față”, a precizat Lucian Harșovschi.

Conform viceprimarului, dacă vremea va permite executarea lucrărilor, într-o săptămână se schimbă total felul în care arată acea fântână arteziană, inclusiv sistemul de dispersie a apei.