O variantă tot mai des vehiculată, prin diverse medii din Suceava, este că actualul viceprimar Lucian Harșovschi va fi candidatul PNL la alegerile locale din 2024, fiind creditat cu cele mai mari șanse de reușită, în special datorită experienței acumulate în administrație, dar și în politică.

Întrebat la conferința de presă dacă va fi viitorul candidat de primar, Lucian Harșovschi a spus că dacă va fi desemnat, “nu va fugi de responsabilitate”.

“Mă onorează faptul că se discută tot mai des despre posibila mea candidatură, dar mai e mult până în 2024. Într-adevăr, primarul Ion Lungu a declarat că nu va mai candida, încât PNL va trebui să desemneze un alt candidat, cu care sperăm să câștigăm Primăria Suceava. Sunt o variantă, e drept. Când voi face acest lucru, dacă o voi face, va fi în echipă, cum am făcut de fiecare dată – cu sucevenii și alături de suceveni. Nu voi fugi de responsabilitate niciodată”, a declarat Lucian Harșovschi.

El are la activ mai multe mandate de viceprimar și consilier local, fiind în Primăria Suceava din 2008.

“Treptat am învățat foarte multe lucruri, mai învăț, zi de zi. Nu am fugit de responsabilitate niciodată și știu că atunci când ești peste tot și încerci să ajuți oamenii creezi și disconfort. Altfel, puteam sta într-un birou acolo, iar lumea s-ar fi întrebat – ce face viceprimarul ăla? Coace el ceva, gândește…

Dar eu sunt o persoană implicată, merg pe teren, stau de vorbă cu oamenii, iau decizii care îi nemulțumesc pe unii, dar îi avantajează pe alții…”, a menționat Lucian Harșovschi.

El a mai ocupat funcția de viceprimar în perioadele 2008-2012, 2015-2016, 2016-2020, actualul mandat de ales local fiind valabil până în 2024.