Pavilionul nou al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou” Suceava și toate secțiile din incinta „spitalului vechi”, mai puțin cea de infecțioase, au revenit la activitatea de dinaintea pandemiei de coronavirus. Anunțul a fost făcut de vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă, care a spus că DSP Suceava a emis avizul, exact în ziua în care se prăznuiește patronul spitalului, Sf. Ioan cel Nou de la Suceava, pentru ca toate secțiile, mai puțin cea de infecțioase, să deservească patologia non-Covid. Niculai Barbă, care are în atribuții și activitatea spitalului, a declarat că activitatea spitalului județean, mai puțin zona de boli infecțioase, revine la normal, ca în perioada anterioară pandemiei. Barbă a precizat că în ultimele săptămâni conducerea Spitalului Județean și cea a administrației județene au făcut demersurile pentru ca această unitate spitalicească să fie liberă de Covid-19, iar bolnavii de coronavirus să fie tratați doar în secția de boli infecțioase.

Vicepreședintele CJ Suceava a spus că odată cu obținerea acestui aviz de la DSP, începând de miercuri, „spitalul nou” precum și Secția de Pneumologie, din incinta „spitalului vechi”, își reiau activitatea pentru toate patologiile. De asemenea, Niculai Barbă a precizat că va fi reluată și activitatea ambulatoriului de pneumologie. El a mai spus că în secția de pneumologie au fost efectuate lucrări de dezinfecție, astfel încât să fie tratate patologiile non-Covid. De asemenea, vicepreședintele Consiliului Județean a declarat că dacă se păstrează tendința descrescătoare a cazurilor de coronavirus, în două-trei săptămâni, în clădirea Secției de Boli Infecțioase se va putea deschide un etaj pentru tratarea altor boli non-Covid.

Nu în ultimul rând, el a arătat că cei din conducerea Spitalului Județean și-au asumat că dacă va exista o creștere a numărului de bolnavi Covid va fi pus în practică un program de creștere a numărului de paturi pentru aceștia.