Polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au continuat cercetările în cazul unui accident rutier petrecut în urmă cu mai mult de o lună de zile, urmat de o anchetă care le-a dat ceva bătăi de cap. Doi martori acuzați că au dat declarații mincinoase și l-au sprijinit pentru a-l scăpa de răspundere pe șoferul care a produs evenimentul rutier au fost reținuți în arestul poliției județene, 24 de ore.

Pe 30 aprilie, în jurul orei 5.30 dimineață, pe DJ 178, în comuna Botoșana, un Fiat Punto a pătruns pe sens opus, unde a intrat în coliziune frontală cu un Mercedes Sprinter cu remorcă, condus de un tânăr în vârstă de 29 de ani, din Cajvana. În urma impactului, șoferul mașinii care se deplasa regulamentar și un pasager de 42 de ani au fost răniți. Cât despre șoferului Fiat-ului pătruns pe sens opus, acesta a părăsit locul accidentului.  

Din cercetări a rezultat că șoferul fugar a fost preluat de o altă mașină, condusă de un prieten care i-a fost complice. Polițiștii au desfășurat o anchetă destul de complexă, Daniel Apostol, în vârstă de 20 de ani, din Arbore, cel care ar fi provocat accidentul, fiind identificat la un hotel din Rădăuți. La ora la care a fost depistat (aproximativ trei ore de la accident) tânărul avea concentrația de 0,23 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul trebuia să fie în ziua accidentului în carantina impusă la întoarcerea în țară.

După completarea probatoriului, tânărul de 20 de ani a fost reținut în arestul poliției județene.

Continuând cercetările, miercuri, 2 iunie, polițiștii de la Biroul Rutier Suceava au luat măsura reținerii pentru 24 de ore a doi martori care au oferit informații false și au declarat în fals aspecte pentru scăparea autorului și îngreunarea anchetei penale. Practic, s-a ajuns la trei suspecți reținuți în arest în acest dosar.