Preşedintele Organizaţiei Municipale Suceava a PSD, Dan Ioan Cuşnir, a ţinut să transmită conducerii Primăriei Suceava că montarea unui semafor la o trecere de pietoni nu reprezintă o „schimbare majoră” în traficul rutier din municipiu. Dan Ioan Cuşnir a spus că primarul Ion Lungu şi viceprimarul Lucian Harşovschi au anunţat în ultimul timp că vor aduce modificări „majore” traficului rutier din Suceava. Cuşnir a arătat că printre aceste „realizări mărețe” se numără și semaforizarea trecerii de pietoni de la „Tribunal/3 Bărboși”, după ce a fost semaforizată și trecerea de pietoni de la Spitalul Judeţean.

„În mintea lor semaforizarea unor treceri de pietoni, anularea unui trotuar și creșterea lungimii unei benzi de stocare reprezintă modificări majore.În timp ce în orașele civilizate se implementează soluții cu adevărat moderne, pasaje subterane și supraterane, conducerea primăriei se încăpățânează să rămână în Epoca de Piatră”, a spus Dan Ioan Cuşnir.

Liderul PSD Suceava consideră că atât Ion Lungu, cât şi Lucian Harşovschi, apelează doar la soluții rudimentare, în timp ce alţii apelează la specialiști și adoptă soluții moderne care cresc calitatea vieții locuitorilor urbei. „În orașele civilizate, pasajele supraterane sau subterane reprezintă soluții uzuale, chiar banale. În Suceava acestea par filme științifico-fantastice pentru că sucevenilor li se spune de prea mult timp <Atât s-a putut!>”, a declarat Cuşnir. El l-a dat ca exemplu pozitiv pe primarul din Râmnicu Vâlcea, aflat la al patrulea mandat la conducerea acestui oraş cu 92.000 de locuitori, comparabil cu Suceava. Dan Ioan Cuşnir a precizat că în timp ce în Râmnicu Vâlcea se construiesc pasaje subterane moderne, cu scări, lifturi și scări rulante, care cresc siguranța pietonilor și fluidizează traficul, Suceava rămâne la nivelul expresiei „Atât s-a putut” prin semaforizări excesive si treceri de pietoni care sunt adevărate capcane pentru pietoni și care contribuie la un trafic infernal.

Cușnir a spus că în comparație cu actuala conducere PNL a primăriei, PSD își dorește să asigure o creștere a calității vieții sucevenilor, creșterea siguranței pietonilor, fluidizarea traficului. ”Vrem să facem din Suceava un oraș în care să ne placă să ne trăim viața. În prezent Suceava este un oraș în care dimineața mergem de acasă la serviciu, seara ne întoarcem de la serviciu acasă și cam atât. Avem obligația să luptăm ca Suceava să redevină orașul în care să ne simțim bine”, a declarat Dan Ioan Cușnir, care a subliniat faptul că sucevenii nu sunt cu nimic mai prejos ca cei din Râmnicu Vâlcea și merită același respect pe care îl primesc locuitorii orașelor care se modernizează în realitate și nu doar pe rețelele de socializare.