Studenții secției de Științe Gastronomice din cadrul Facultății de Inginerie Alimentară din USV au avut parte de o demonstrație gastronomică de excepție în cursul dimineții de vineri. Un chef francez a fost cel care a gătit în fața lor două rețete rafinate din carne de somon și miel, trezind interesul nu numai al studenților, ci şi al tuturor celor care au participat la acest eveniment. Demonstrația de gastronomie a avut loc în cadrul cantinei-restaurant a universității și a fost organizată de conducerea Facultății de Inginerie Alimentară din USV, în frunte cu decanul instituției, prof. univ. dr. ing. Mircea Oroian.

Inițiativa a apărut ca urmare a dorinței conducerii facultății ca studenții noului program de învățământ al secției Științe Gastronomice să poată lua contact cu marea bucătărie promovată de chefi experimentați din alte țări cu mare tradiție în acest domeniu.

David Contant vine din Franța și este un masterchef cu o mare experiență în domeniu, experiență pe care o împărtășește de mai bine de 10 ani și celor care râvnesc la acest titlu și învață de la acesta secretele bucătărie franțuzești la București. Prezența sa în mijlocul studenților și al cadrelor universitare din acest domeniu a trezit un viu interes și a alimentat curiozitatea acestora în privința modului inedit de preparare a peștelui sau a cărnii de miel. Rețetele prezentate de el au fost urmărite cu mare atenție, începând de la modul de preparare a sosurilor și până la prepararea cărnii timp îndelungat, la o temperatură constantă de 75 grade, în cazul celei de miel. O experiență rară pentru tinerii din primul an al noului program de învățământ al facultății, care pornesc astfel pe un drum al cunoașterii la un nivel înalt a tainelor culinare promovate de marile bucătării ale lumii.