Procurorul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) care a vorbit într-un interviu de la Kanal D despre existența unor fraude la alegerile locale de la Sectorul 1 din Capitală și care este prins acum într-un mare scandal, fiind acuzat de procurorul general al României că a vorbit despre un dosar în lucru și s-a antepronunțat, este sucevean. Procurorul Sorin Iașinovschi a fost ani la rând procuror în județul Suceava, fiind prim-procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Câmpulung Moldovenesc, procuror de caz la DIICOT Suceava și șef al secției de Urmărire Penală, la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava.  

Conform G4Media.ro, procurorul general a sesizat Inspecția Judiciară în cazul suceveanului Sorin Iașinovschi, procurorul Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) din dosarul alegerilor de la Sectorul 1. Gabriela Scutea a declarat presei centrale că Iașinovschi nu îndeplinește atribuții de comunicare și nici nu a solicitat aprobarea pentru un interviu difuzat de Kanal D, în care a vorbit despre existența unor fraude la alegerile locale de la Sectorul 1.

”Am trimis către Inspecția Judiciară o sesizare împotriva procurorului de la Secția Specială înființată de Dragnea și Tudorel Toader, procurorul care se ocupă de numărarea voturilor și care a afirmat ieri la un post TV înainte să-și termine ancheta că au fost fraude la alegerile locale din Sectorul 1. Și ce să vezi? Respectiva declarație a procurorului din promo a dispărut imediat de pe toate site-urile PSD imediat după ce am depus sesizarea. Așa că nu mor caii când vor câinii”, a scris Clotilde Armand pe Facebook.

„S-au încălcat niște dispoziții pentru că intrarea în acea sală trebuia să fie făcută în anumite condiții. (…) Ceea ce s-a votat nu a fost și consemnat. (…) La nivelul secțiilor, există fraude”, este o parte din declarația procurorului sucevean Sorin Iașinovschi. O analiză atentă arată că acesta nu a dat vreun verdict, ci doar a subliniat că are suspiciuni serioase în baza elementelor existente.