O nouă parcare publică este în curs de amenajare în municipiul Suceava, pe un teren viran, care se dovedește acum foarte util.

Este vorba de terenul de la Sala Sporturilor, din dreptul stadionului de rugby, unde se mai parcau mașini, pe iarbă sau pe pietriș, când aveau loc evenimente cu număr mai mare de participanți și spectatori.

Ținând cont de interesul arătat de tot mai multă lume pentru practicarea de activități sportive, inclusiv tenis, pe terenul cu zgură, acoperit, municipalitatea suceveană s-a implicat în amenajarea zonei din jur, dându-i o utilitate binevenită.

“Am găsit soluție și am clarificat situația juridică a terenului de la sala sporturilor, de la terenul de rugby, unde se parca pe pietriș. Avem echipe acolo, se lucrează și se reabilitează. Se bordurează, se asfaltează, montăm și geigere. Plus că s-a rezolvat și problema cu apa care se aduna acolo”, a spus viceprimarul Sucevei, Lucian Harșovschi.

Municipalitatea suceveană a rezolvat astfel două probleme deodată – cea a lipsei locurilor de parcare amenajate pentru cei care vin la Sala Sporturilor, cât și locuri de parcare disponibile pentru cei care vor veni cu mașina la viitoarea zonă de agrement, din lunca râului Suceava, mai ales că pe partea respectivă nu este nici o parcare prevăzută în proiect.

Singurul acces rutier către zona de agrement este prevăzut în partea opusă, pe malul dinspre Iulius Mall, cu locuri de parcare care vor fi amenajate sub pod.