Sâmbătă seara, sucevenii sunt invitați să “redescopere bucuria lucrurilor mărunte” în cadrul Festivalului Luminii, organizat de Cercetașii României.

Ajuns la cea de-a VIII-a ediție, acest proiect de tradiție al cercetașilor are loc în acest an în data de 5 iunie, între orele 16.00-22.00, în trei locații: în Parcul “Trei Bărboși”, în Parcul Tătărași și în Parcul Central din Suceava.

Evenimentul organizat de cercetașii din cadrul Centrului Local “Ținutul Fagilor Suceava” reuşeşte să adune la un loc eforturile şi munca membrilor comunității sucevene: copii, tineri, părinți, profesori, voluntari și ONG-uri, dar și ale altor cetățeni.

Cercetașii suceveni vor aprinde anul acesta aproximativ 3.000 de gulguţe, acele cutiuțe din hârtie de diferite culori și mărimi, care au menirea de a aduce o fărâmă de speranță și bucurie în sufletele sucevenilor, făcându-i să uite de griji și de agitația zilnică. De asemenea, în cele trei locații vor avea loc ateliere și jocuri pentru toate vârstele, schimburi de carte, totodată participanții având ocazia de a asculta muzică bună și autentică și de a achiziționa obiecte handmade confecționate de cercetașii din Suceava.

“Festivalul Luminii are scopul de a opri timpul în loc, invitându-ne să privim asupra bucuriilor din viața noastră și asupra momentelor frumoase. Evenimentul unește astfel idei, perspective și oameni, amintindu-ne de frumos și de lumina în adevăratul sens al cuvântului, invitându-ne să ne valorificăm timpul și să contribuim cu mic, cu mare la însuflețirea orașului nostru”, au transmis reprezentanții Cercetașilor României.

Festivalul Luminii a apărut în anul 2004, la inițiativa unor cercetași din Cluj, care și-au dorit să facă uitate grijile de zi cu zi, chiar și pentru câteva ore, să aducă un zâmbet pe buzele cetățenilor și să implice comunitatea într-un eveniment prin care fiecare se poate manifestă liber, prin artă, joacă sau alte modalități. Festivalul a fost îmbrățișat ulterior de cercetași din toată țară, ajungând la Suceava pentru prima dată în anul 2014, pentru ca anul acesta să ajungă la cea de-a opta ediție.