Un individ de origine arabă, dar cu mama din Poieni-Udești, care în vara anului trecut și-a ucis cu sânge rece fosta iubită, care îl părăsise, a fost condamnat de magistrații de la Tribunalul Cluj-Napoca la închisoare pe viață, a anunțat observatornews.ro. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel. Judecătorii au considerat că este necesară pedeapsa maximă, pentru un omor comis cu sânge rece și cu premeditare.

Fata care a murit se numea Ioana Valentina Catargiu, avea 30 de ani, era din Stulpicani și lucra ca asistentă medicală la o clinică privată din Cluj.

Conform rechizitoriului, în 24 august 2020, pe o alee din Cluj-Napoca, inculpatul, pe fondul unui episod de gelozie, i-ar fi aplicat lovituri repetate cu cuțitul fostei sale prie­tene. Personalul medical nu a mai putut face nimic pentru fată, din cauza pierderii masive de sânge.

După crimă, Mohamed Iman Mustafa a fost dat în urmărire, iar în mai multe județe, inclusiv în Suceava, s-au constituit mai multe filtre pentru controlul vehiculelor în care se putea afla suspectul. O altă informație pe care o aveau oamenii legii era aceea că agresorul circulă cu un autoturism marca Mercedes, cu numărul de înmatriculare SV-17-MDY. În final, polițiștii l-au găsit pe agresor la locuința mamei sale din Poieni - Udești. El a fost pus în cătușe și dus la audieri în fața unui procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj. Ulterior a fost ridicată și mașina lui Mohamed Iman Mustafa și transportată pe o platformă la Cluj, pentru a putea fi ridicate și de acolo probe de către procurorul criminalist.

”În temeiul art. 188 – art. 189 alin. 1 lit. a C.pen. cu aplicarea art. 396 alin. 2 C.proc. pen., condamnă pe inculpatul M.I.M.M., în prezent aflat în Penitenciarul Gherla, la pedeapsa detenţiunii pe viaţă, pentru comiterea infracțiunii de omor calificat” se arată în soluția pe scurt a instanței, despre care a relatat observatornews.ro.