Un tânăr din Vatra Dornei, care era dat în urmărire tocmai din octombrie 2018, fiind arestat în lipsă pentru tentativă de omor, a ajuns la Suceava, în arest, la finele săptămânii trecute, după ce a fost identificat în Marea Britanie și extrădat. Tiberiu Sîrbu, acum în vârstă de 35 de ani, a fost preluat de polițiștii de la Serviciul de Investigații Criminale de pe Aeroportul Internațional „Henri Coandă” București și adus la Suceava, sub escortă.

Tiberiu Sîrbu era deja judecat în lipsă la Tribunalul Suceava, ca autor principal al unei tentative de omor comise în septembrie 2018.

Tiberiu Sîrbu, atunci în vârstă de 32 de ani, este acuzat că în seara zilei de 15 septembrie 2018, în timp ce se afla într-o casă de pariuri din centrul municipiului Vatra Dornei, pe fondul unei stări conflictuale mai vechi, împreună cu inculpații Vasile Andrei Iosup și Mihai Lucan, a exercitat cu intenţie multiple acte de violenţă asupra lui Marius Simion, zis „Simi” (45 de ani), din municipiul Vatra Dornei, aplicându-i multiple lovituri de pumni şi picioare în zone vitale ale corpului, precum şi pe toată suprafaţa corpului.Victima a fost lovită violent și în timp ce era căzută la pământ, mai toate loviturile fiind în zona capului. După agresiune, Sîrbu a prăsit țara înainte de a fi pus sub acuzare și arestat în lipsă. Ceilalți doi agresori au fost între timp condamnați definitiv (au primit în jur de 5 ani de închisoare fiecare).

Tiberiu Sîrbu mai are de executat 12 luni de închisoare, o pedeapsă mai veche, care inițial fusese cu suspendare. Individul fusese condamnat pentru tulburarea ordinii și liniștii publice și conducere fără permis, de Judecătoria Vatra Dornei. El beneficiase de suspendarea pedepsei, dar a comis noua faptă cu violență (tentativa de omor).

Tiberiu Sîrbu este judecat pentru tentativă de omor la Tribunalul Suceava. Dosarul a avut foarte multe termene, tocmai pentru că inculpatul citat nu s-a prezentat.

Având în vedere că acesta nu va mai fi judecat în lipsă, este de așteptat ca procesul să decurgă de acum mai repede.

Agresorii și victima mai avuseseră în trecut conflicte, fiind implicați în afaceri nu tocmai legale.