Vicepreședintele Consiliului Județean Suceava Niculai Barbă a declarat că în municipiul Suceava vor fi organizate concerte și evenimente zilnice pentru public. Niculai Barbă a spus că pe perioada desfășurării „Zilelor Ciprian Porumbescu” din acest an a constatat un interes deosebit din partea publicului de a asista la concerte organizate în spații libere din municipiul Suceava. „Pornind de la acest lucru, dorim astfel să răspundem și la întrebarea pe care și-o pun mulți, <Ce pot face astăzi în Suceava?>”, a precizat Niculai Barbă.

Astfel, el a afirmat că începând de luni, 7 iunie, în municipiul Suceava vor fi organizate zilnic, între orele 17:00 și 19:00, diverse momente cultural artistice. Pentru început acestea vor avea loc în parcul central al Sucevei și pe esplanada Casei de Cultură, urmând ca evenimentele să fie organizate și la Cetatea de Scaun, Muzeul Satului Bucovinean și Hanul Domnesc. Vicepreședintele Consiliului Județean a spus că acest proiect s-ar putea intitula „Nici o zi fără momente culturale în municipiul Suceava”. „În acest sens vom transmite luni, la prima oră, o adresă la Primăria Suceava pentru a informa și a obține acordul pentru derularea acestor programe. De asemenea, vom ține legătura și cu Direcția de Sănătate Publică Suceava pentru a vedea ce restricții trebuie să respectăm în ceea ce privește participarea publicului”, a mai declarat Niculai Barbă.

El a spus că evenimentele vor consta în momente de interpretare la diferite instrumente, muzică clasică sau muzică populată. „În principal, aceste momente vor fi susținute de Centrul Cultural Bucovina. De asemenea, pentru cei mici intenționăm să organizăm și spectacole de teatru de păpuși, inițial în foișorul din parcul central, iar apoi în celelalte locații, după un program pe care îl vom finaliza în cursul zilei de luni, 7 iunie”, a spus Niculai Barbă, care a mai adăugat că spectacolele de teatru de păpuși ar urma să aibă loc în zilele de sâmbătă și duminică, în jurul prânzului.

Pe de altă parte, Niculai Barbă a spus că a avut deja discuții cu personalități din lumea culturală a Sucevei pentru a sprijini acest amplu program. „Săptămâna viitoare (n.r. - săptămâna aceasta) vom avea o dezbatere pentru îmbunătățirea programului. Centrul Cultural va putea asigura întregul program, dar provocăm să fie alături de noi și lansez o provocare în acest sens Universității din Suceava, Colegiului de Artă „Ciprian Porumbescu”, Teatrului „Matei Vișniec” și tuturor celor care vor, să participe la proiect cu idei sau cu prezentarea unui act artistic în spațiile menționate”, a mai afirmat Niculai Barbă. El a adăugat că își dorește ca astfel de evenimente să aibă loc în toate cartierele municipiului Suceava.