Două echipaje de poliție au fost angrenate, sâmbătă noapte, în acțiunea de oprire și prindere a șoferului unui BMW, care a refuzat să oprească la ieșirea din Rădăuți spre Dornești. Fugarul a fost blocat după o urmărire de aproximativ 6 kilometri, ”surpriza” fiind că la volan era un minor de 16 ani.

Urmărirea a început în momentul în care un echipaj de la Compartimentul Rutier Rădăuți a efectuat semnal regulamentar de oprire unui autoturism marca BMW, condus pe strada Calea Cernăuți, însă șoferul a accelerat în viteză pe direcția Dornești. Polițiștii au plecat în urmărire cu semnalele acustice și luminoase pornite, însă șoferul nu a dat nici un semn că vrea să oprească.

Echipajul de la Rădăuți a cerut sprijin echipajului de serviciu de la Secția Rurală Marginea. După aproximativ 6 kilometri, echipajul de la Marginea a organizat un blocaj în trafic, la Dornești. Aici, fugarul a ieșit în decor cu autoturismul BMW și nu și-a mai putut continua drumul.

La volan a fost identificat un băiat de 16 ani, din Dornești. Din cercetări a rezultat faptul că autoturismul marca BMW aparține părinților minorului, acesta luând mașina când părinții nu erau acasă.

La ora la care a fost verificat cu etilotestul, minorul avea o concentrația de 0,36 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Din fericire, urmărirea nu s-a soldat cu victime.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru conducere fără permis și furt în scop de folosință și așteaptă și rezultatele probelor de sânge.