Doi bărbați au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe Suceava sâmbătă seară intoxicați cu formol. Condițiile în care s-au intoxicat aceștia sunt halucinante. În timp ce lucrau cu ziua la un fermier, cei doi au găsit o sticlă într-o anexă și au băut din ea, crezând că este țuică.

Sâmbătă, în jurul orei 18.30, polițiștii de la Secția Rurală Adâncata au fost sesizați prin 112 de către un bărbat din Hănțești., care a relatat că doi bărbați care au lucrat la reconstrucția podețului din fața casei sale au băut formol. Un localnic de 64 de ani și un tânăr de 37 de ani, din Botoșani, au venit sâmbătă la lucru pe proprietatea fermierului, în satul Hănțești. Spre seară, în jur de ora 18.00, în timp ce proprietarul era pe imaș, împreună cu soția, pentru a aduce vitele acasă, cei doi au găsit în anexa din curtea locuinței o sticlă din material plastic de 500 ml. Aceștia au băut aproximativ 30 de mililitri din lichid până au sesizat că nu este vorba de țuică. Revenit acasă, proprietarul a observat că cei doi se simt rău. Muncitorii i-au spus omului din ce sticlă au băut, iar proprietarul și-a dat seama imediat că este vorba de formol – 24%. Omul a sunat la 112, alertând poliția și două echipaje SMURD.

Unul dintre bărbați a refuzat inițial transportul la spital, fiind convins până la urmă de personalul SMURD că nu este de joacă ce s-a întâmplat. Cei doi au fost diagnosticați la spital cu intoxicație involuntară cu formol, rămânând în spital pentru supraveghere.

Proprietarul gospodăriei le-a declarat polițiștilor că deținea formol pentru uz veterinar.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de „vătămare corporală din culpă” și continuă cercetările.