Doi minori au fost prinși de polițiști la puțin timp după ce au comis o tâlhărie în parcarea de la restaurantul McDonald’s din centrul Sucevei. În nopatea de 4 spre 5 iunie, în jurul orei 1.00, Poliția municipiului Suceava a primit un apel de urgență prin care un tânăr anunța că un prieten de-al său a fost lăsat fără telefon de doi minori de etnie romă.

Echipajul de la Biroul de Ordine Publică aflat în apropiere și deplasat de urgență în zonă a observat doi tineri care fugeau de pe artera principală spre strada Ștefăniță Vodă (zona Bisericii Domnițelor). Cei doi au fost opriți de polițiști, declarând inițial că au fugit deoarece s-au speriat de un câine. Lucrurile s-au lămurit însă în scurt timp, când cei doi au fost aduși la locul faptei și recunoscuți de victimă și de alți tineri.

Din cercetări rezultă că un tânăr de 19 ani, în timp ce se afla în parcarea amintită, a fost abordat de unul din minori, care i-a cerut telefonul, pentru a efectua un apel. Tânărul de 19 ani i-a spus că nu are minute, după care autorul i-a smuls telefonul pe care îl avea în mână și i-a aplicat o lovitură cu palma în zona feței. Imediat, cei doi au fugit de la fața locului. Floris M., în vârstă de 17 ani și Ștefan S., de 16 ani, ambii localnici, au fost identificați ca participanți la faptă. Al doilea, minorul de 16 ani, este cel care a lovit victima și a deposedat-o de bunuri, rezultă din cercetări.

Comiterea faptei a fost probată cert:

„La fața locului s-au prezentat mai mulți tineri care au relatat faptul că au fost martori la fapta săvârșită de către cele două persoane. În urma activităților investigativ-operative desfășurate de către polițiștii Biroului de Investigații Criminale din cadrul Poliției Municipiului Suceava, s-a reușit probarea activității infracționale a celor doi autori, dobândind astfel calitatea de suspecți”, a declarat comisarul-șef Ionuț Epureanu, purtătorul de cuvânt al poliției județene.

Sâmbătă, pe numele celor doi minori au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie. Ei au ajuns în arestul poliției județene. â

Procurorul de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus ulterior ca cei doi să fie puși în libertate după cele 24 de ore de arest, însă sub măsura controlului judiciar. Cei doi au avut parte de clemență pentru că sunt minori. Rămâne de văzut dacă vor respecta interdicțiile și obligațiile pe care le au în cadrul controlului judiciar.