O faptă de tâlhărie petrecută pe 3 iunie în municipiul Rădăuți s-a lăsat cu două mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor doi autori. Pe 3 iunie, în jurul orei 22.30, un bărbat din Rădăuți, în timp ce se deplasa pe jos pe strada Bogdan Vodă, pe direcția Herghelia Rădăuți – Mănăstirea Bogdana, a fost abordat violent de doi indivizi, care l-au lovit și l-au amenințat, obligându-l să predea bunurile de valoare pe care le avea asupra sa, respectiv un telefon mobil Samsung și suma de aproximativ 30 de lei. Cei doi autori au fugit apoi de la fața locului.

În urma anchetei demarate de polițiștii de la Biroul de Investigații Criminale Rădăuți, în aceeași noapte au fost ridicați pentru audieri Iulian Mateș și Alexandru Hauca. Polițiștii au emis pe numele celor doi ordonanță de reținere pentru 24 de ore, după care, vineri, 4 iunie, procurorul de caz a solicitat arestarea preventivă a celor doi, având în vedere că este vorba de o faptă cu violență, comisă pe un drum public.

Judecătoria Rădăuți a admis propunerea și a emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele ambilor, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie calificată. Cei doi inculpați pot contesta măsura arestului preventiv la Tribunalului Suceava și se bucură de prezumția de nevinovăție, până la o sentință finală.