O răfuială violentă s-a petrecut săptămâna trecută pe drumul județean din comuna Straja, într-o zonă relativ izolată, un tânăr în vârstă de 28 de ani, localnic, fiind blocat în trafic de două mașini și lovit cu bâtele de mai mulți indivizi. Agresiunea pare a se fi produs pe fondul unei răfuieli legate de țigări de contrabandă. De altfel, la locuința unuia din agresorii indicați de tânărul bătut au fost găsite 15.000 de pachete de țigări de contrabandă.

 

·       Lovit violent cu bâtele în cap. Leziuni serioase suferite de tânărul de 28 de ani

 

Pe 1 iunie, în jurul orei 23.00, Poliția orașului Vicovu de Sus a primit un apel la 112 în care Ioan Buta, în vârstă de 28 de ani, din Straja, a reclamat că un grup de indivizi l-au lovit violent și au vrut să-l omoare.

În zona denumită „Carahula”, în Straja, tânărul, care se deplasa cu un VW Touran, din direcția Vicovu de Sus spre comuna Brodina, a fost blocat de două mașini. Tânărul a fost lovit violent în cap și spune că și-a salvat viața doar pentru că a parat o parte din lovituri cu brațul. Despre cât de violentă a fost agresiunea, fotografiile trimise de victimă sunt elocvente. Tânărul a fost operat la Spitalul Județean Suceava, pentru suturarea unei plăci adânci la cap. De asemenea, acestuia i-a fost fracturat brațul în timpul agresiunii, cel cu care a parat o parte din loviturile cu bâtele.

Tânărul le-a declarat polițiștilor că i-a recunoscut pe agresori, printre ei Ovidiu Cotos, în vârstă de 25 de ani, și Alexander Iosif, în vârstă de 35 de ani, ambii localnici.      

 

·       Mașină avariată și țigări găsite la percheziții

 

În continuarea cercetărilor, duminică, 6 iunie, polițiștii de Investigații Criminale de la Vicovu de Sus, cu sprijin consistent de la Poliția Rădăuți și de la Inspectoratul de Poliție Județean, inclusiv cu două grupe de luptători de la Acțiuni Speciale, au acționat în baza unor mandate de percheziție asupra a trei mobile, printre ele și un depozit de materiale de construcții.

La locuința lui Iosif Alexander a fost  găsit un autoturism cu avarii, despre care există indicii certe că a fost folosit la blocajul din trafic. La același suspect, într-o mașină din curte au fost descoperite colete în care se aflau 15.000 de pachete de țigări de proveniență extracomunitară având aplicate banderole fiscale tip Duty Free, Ashima și Compliment. Atât țigările, cât și mașina cu avarii au fost ridicate pentru continuarea cercetărilor.

Tot la percheziții au fost ridicate și bâte care ar fi putut fi folosite la agresiune.

Polițiștii nu au emis încă ordonanțe de reținere, mai având probabil de adunat probe. Este de lămurit inclusiv cui aparțineau țigările și cine le-a transportat. Cert pare a fi că agresiunea are legătură cu acest transport.   

În acest dosar s-au demarat cercetări pentru comiterea infracțiunilor de loviri sau alte violențe și contrabandă. Se poate observa lesne că este vorba de o agresiune gravă, cu miză mare.  Totuși, constatările preliminare medico-legale nu au indicat că tânărului de 28 de ani i-a fost pusă viața în pericol.

O parte din numele implicate în acest caz sunt în evidențele poliției și ale structurilor de combatere a crimei organizate, în cazuri de contrabandă.  Inclusiv victima agresiunii a avut în trecut probleme de natură penală. Ioan Buta a fost anchetat în dosare de contrabandă dar și privind fapte comise cu violență. La fel și cel puțin doi dintre cei care l-ar fi agresat.