Un tânăr în vârstă de 25 de ani, beat la volan, a provocat un accident cu consecințe destul de grave după ce a intrat în depășire pe o porțiune de drum cu linie continuă și s-a izbit într-un autoturism condus regulamentar din sens opus. Accidentul s-a produs în noaptea de sâmbătă spre duminică, în jurul orei 2.00, pe DN 2E, între Capu Codrului și Gura Humorului.

Din cercetările preliminare ale poliției rezultă că un tânăr în vârstă de 25 de ani, Constantin C., din Frasin, în timp ce conducea un autoturism VW cu volan pe dreapta, având direcția de deplasare dinspre Capu Codrului spre Gura Humorului, imediat după trecerea la nivel cu calea ferată, s-a angajat în depășirea unui autovehicul din față, ignorând marcajul continuu, și a intrat în coliziune frontală cu autoturismul Ford Fiesta, condus de Petru I., în vârstă de 34 de ani, din Feldioara-Brașov, care venea din sens opus.

Trei răniți au fost preluați de ambulanțe de la locul accidentului. Este vorba de bărbatul din Brașov care se deplasa regulamentar și de două tinere, una de 21 și una de 23 de ani, pasagere în mașina condusă de șoferul care a intrat în depășirea neregulamentară și extrem de riscantă.  

În privința șoferului care se deplasa regulamentar, acesta avea leziuni destul de problematice, traumatism toraco-abdominal și traumatism de coloană cervicală, fiind transferat de la Spitalul din Gura Humorului la Spitalul Județean, pentru investigații suplimentare. 

În urma verificării cu etilotestul a rezultat că tânărul care a făcut manevra neregulamentară era băut, având o concentrație de 0,59 miligrame per litru alcool pur în aerul expirat. Acestuia i s-au recoltat probe biologice pentru stabilirea alcoolemiei în sânge.

Polițiștii au deschis dosar penal privind infracțiunile de „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice” și „vătămare corporală din culpă”.