Liderul PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a criticat dur decizia de amânare a majorării alocațiilor copiilor de către actuala putere din România. Ioan Stan a precizat că a atras atenția în mai multe rânduri asupra faptului că actuala putere nu este interesată de copiii țării, mergând pe principiul „cine nu are drept de vot, nu contează”. Ioan Stan a precizat că ministrul Muncii, Raluca Turcan, a confirmat că Guvernul Cîțu nu a prevăzut în buget banii pentru a doua tranșă de majorare a alocațiilor prevăzută în acest an, de la 1 iulie. „Bineînțeles că fac asta după ce domnii Cîțu și Orban au promis, înainte de alegerile parlamentare, că vor eșalona în 5 tranșe legea  alocațiilor adoptată de PSD. Până în prezent, majoritatea PNL-USRPLUS-UDMR din Senat a adoptat, cu amendamente, Legea de aprobare a OUG 123/2020 prin care Guvernul Orban, cu domnul Cîțu Ministru al finanțelor, a eșalonat dublarea alocațiilor. Prin modificările făcute, Coaliția de guvernare a anulat acordarea tranșelor 3 și 4 din calendarul propus inițial”, a spus Ioan Stan. El a adăugat că mai exact, prin aceasta nu se mai acordă tranșele de majorare prevăzute pentru 1 iulie 2021 și pentru 1 ianuarie 2022, cu promisiunea că toate tranșele rămase neacordate se vor aplica de la 1 iulie 2022.

„Argumentul invocat de premierul Cîțu și doamna Turcan e același folosit și de domnul Boc atunci când a tăiat pensiile și salariile în 2010, respectiv acela că „nu sunt bani”. În realitate, zic că nu au bani pentru copii, dar au bani pentru clientela de partid”, a precizat liderul PSD Suceava. El a arătat că în timp ce Guvernul spune că nu are 2,1 miliarde de lei pentru copii, Florin Cîțu alocă, prin PNRR, o sumă de 2,9 miliarde lei firmei GSP Power deținută de Gabriel Comănescu, unul dintre sponsorii principali ai PNL, „după cum dezvăluia chiar ministrul Stelian Ion, din Guvernul Cîțu”.

Ioan Stan a spus că pentru a se opune acestor măsuri inițiate de coaliția PNL-USRPLUS-UDMR,  PSD va depune săptămâna aceasta în Parlament un proiect de lege care să oblige Guvernul să majoreze imediat alocațiile la nivelul adoptat în 2020, respectiv de la 214 lei la 300 de lei pentru copiii cu vârsta între 2 și 18 ani și de la 427 lei la 600 lei pentru copii sub 2 ani sau pentru cei cu dizabilități.