Conducerea Primăriei Gura Humorului acordă din nou audiențe în format fizic, însă doar pentru persoane vaccinate anticovid, pentru cei care vor prezenta un test negativ sau cei care au trecut prin boală. Primarul din Gura Humorului, Marius Ursaciuc, a spus că începând cu data de 7 iunie 2021, audiențele se vor desfășura în format hibrid, fizic, telefonic sau online. Astfel, pentru prezența fizică la audiențe este necesar certificat de vaccinare împotriva virusului SARS-COV-2, rezultatul negativ al unui test RT-PCR, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid, nu mai vechi de 24 de ore.

Marius Ursaciuc a spus că de un an și jumătate, audiențele s-au desfășurat doar telefonic sau online. „Peste tot la instituțiile Uniunii Europene s-a reintrodus această variantă hibrid, și cu prezență fizică, însă doar în anumite condiții. Iar ca reprezentat în Comitetul European al Regiunilor, aceste condiții la nivelul european îmi impun și mie să stabilim niște reguli pentru cei care vor să fie prezenți fizic la audiențe. Spun pentru cei care vor să vină la primărie, pentru că am audiențe zilnic, în timpul vizitelor pe teren”, a precizat Marius Ursaciuc.

El a adăugat că aceleași reguli vor fi stabilite și pentru cei care vor să participe la două evenimente importante din acest oraș, „Umor la Gura Humorului” și „Zilele Humorului”, respectiv prezentarea dovezii pentru vaccinare sau a unui rezultat negativ al unui test Covid.