Muzeul Național al Bucovinei organizează sâmbătă, 12 iunie 2021, evenimentul „Noaptea Muzeelor”. Astfel, între orele 18:00-24:00, sucevenii și nu numai pot să viziteze gratuit Muzeul de Istorie Suceava. În intervalul 18:00-20:00, publicul poate să descopere, gratuit, „comorile” din Muzeul Satului Bucovinean. Cetatea de Scaun a Sucevei poate fi vizitată sâmbătă, 12 iunie, între orele 18:00-24:00, de asemenea gratuit. Tot în intervalul 18:00-24:00, se poate vizita gratuit și Muzeul de Științele Naturii Suceava. Se vor respecta toate măsurile sanitare și de distanțare, astfel încât și organizatorii și vizitatorii să fie în siguranță.

„Noaptea Muzeelor” este un eveniment european iniţiat de Ministerul Culturii şi Comunicării din Franţa în anul 2005. Evenimentul este patronat de Consiliul Europei, de UNESCO și de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM). Noaptea Muzeelor este pandantul nocturn al Zilei Internaţionale a Muzeelor, care are loc pe 18 mai.

România este participantă încă de la prima ediție, iar numărul muzeelor implicate a crescut anual. Rețeaua Națională a Muzeelor din România este partener oficial al evenimentului la nivel internațional și coordonează organizarea acestuia în România și promovarea sa.