Trei suspecți de furturi din Șcheia, toți cu dosare penale la activ, au ajuns în arestul poliției județene luni seară, puși sub acuzare pentru fapte de furt.

Într-un caz este vorba de doi tineri de etnie romă, Constantin Oltean și Jianu Bozomală, despre care s-au adunat probe cu privire la comiterea a trei furturi. Cei doi ar fi acționat împreună cu alți doi tineri, deja arestați. Este vorba de Iulian Cornel Bozomală și de George Vlăduț Rîpă.

Cei patru sunt acuzați că au spart un BMW din care s-au furat 3500 de lei și de furturi din două societăți comerciale din Șcheia, din care au sustras diferite bunuri. 

Numele lui Iulian Cornel Bozomală apare în dosare de furt încă de acum patru-cinci ani, acesta având și condamnări la activ. Iulian Cornel Bozomală provine dintr-o familie cu mai mulți frați infractori, care au spart case și au terorizat oameni din Șcheia. Numele Bozomală dă fiori, din păcate, multora dintre localnicii din Șcheia. Mai mulți frați Bozomală sunt judecați acum în diferite dosare de furt aflate pe rolul instanțelor sucevene, iar alții sunt deja condamnați. Jianu Bozomală, de 19 ani, cel reținut luni, are și el la activ fapte de furt deja comise.

Și ceilalți doi, Rîpă și Olteanu, au dosare penale multiple la activ.

Al treilea reținut în cursul zilei de luni, 7 iulie, este Ilie Mugurel Lungu, în vârstă de 50 de ani, din Șcheia. El este acuzat că în data de 29 mai, pe raza satului Plopeni, oraș Salcea, a furat doi acumulatori auto. Având în vedere trecutul infracțional, bărbatul a fost reținut 24 de ore.

În ambele cazuri, procurorii de caz de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava urmau să decidă ce măsuri vor lua mai departe față de cei puși sub acuzare.