O altă etapă din proiectul de modernizare a transportului public de călători din municipiul Suceava este în curs de implementare anul acesta, noi stații de așteptare fiind montate deja în 10 locații din oraș. Acestora li se vor adăuga, în lunile următoare, încă 28 de stații, de două tipuri, dar și panouri de informare electronice și sisteme de e-ticketing.

“În prezent, transportul public local se efectuează 70% electric și 30% diesel, iar ținta este să se meargă 100% pe electric, dar pentru asta așteptăm cele 15 autobuze marca Solaris, contractate în urma licitației făcute la nivel național. În municipiul Suceava au început să fie montate și noile stații de călători, până acum avem montate 10, dar în total se montează sau se modernizează 54 de stații de așteptare. Stațiile montate nu sunt încă finalizate, pe panourile din spate urmează să apară informațiile furnizate de primărie, lângă stații vor funcționa sistemele de e-ticketing, iar pe o laterală, un sistem de afișaj electronic”, a explicat viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

Conform contractului, termenul limită pentru implementarea proiectului este 31 ianuarie 2022, dar viceprimarul speră ca din octombrie să fie deja funcționale, astfel încât să fie pus în practică un program pilot de funcționare bazat pe e-ticketing, moment din care se va trece la o nouă etapă, de funcționare a transportului local fără taxatoare în autobuze.