Un tânăr în vârstă de 22 de ani, din Ipotești, care conducea o mașină în mod suspect și nu a oprit la semnalul poliției, a fost prins după o urmărire pe străzile din zona centrală a municipiului Suceava. Tânărul a încercat inițial să-și piardă urma la volan, dar nu a ajuns prea departe, intrând cu mașina într-o bordură. A încercat apoi să fugă pe jos, dar a fost prins de polițiști.

În noaptea de 6 spre 7 iunie, în jurul orei 0.20, un echipaj din cadrul Biroului de Ordine Publică Suceava a observat, pe strada Curtea Domnească, un autoturism VW Passat, care era condus în mod sinuos. Cel de la volan nu a oprit la semnalul poliției, pornind pe spre strada Mărășești, spre Baia Comunală și apoi virând spre strada Veronica Micle. Între timp, și un al doilea echipaj de poliție aflat în zonă a plecat în urmărire. La intrarea pe strada Veronica Micle, șoferul a intrat cu roata mașinii într-o bordură, provocând spargerea cauciucului și a jantei. Autoturismul a mai rulat încă circa 50 de metri, după care din mașină au coborât doi tineri care au fugit printre blocuri. Cei doi au fost prinși de polițiști după o scurtă urmărire, ulterior stabilindu-se că la volan a fost Andrei S., în vârstă de 22 ani, din satul Ipotești.

Tânărul emana miros de alcool, iar etilotetsul a indicat rezultatul de 0,76 mg alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au mai constatat că tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Tânărul a fost condus la Spitalul Județean Suceava, unde i-a fost recoltată o singură mostră biologică în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, cel în cauză refuzând recoltarea celei de-a doua probe.

Cercetările au fost reluate de polițiștii de la Biroul Rutier Suceava, sub aspectul comiterii infracțiunilor de „conducerea unui vehicul sub influenţa băuturilor alcoolice sau a altor substanţe” și „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

Verificările ulterioare au mai arătat că mașina avea ITP expirat, iar asigurarea RCA este de asemenea expirată.  Pentru aceste abateri au fost aplicate două amenzi, una de 1000 de lei și una de 1305 lei, ca măsură complementară fiind reținute certificatul de înmatriculare și plăcuțele de înmatriculare.