Secția de Terapie Intensivă Covid-19 a Spitalului Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava nu mai are nici un pacient pozitiv cu coronavirus. Doctorul Adrian Vasilcovici a declarat că cele două paciente care mai sunt internate în această secție au avut, miercuri, rezultate negative la testul RT PCR.

„După o luptă care părea să nu se mai termine, după un an, două luni și două săptămâni de purtat combinezoane, măști, botoșei și câte două perechi de mănuși, astăzi, 9 iunie 2021, secția ATI Suceava reușește să respire pentru prima dată ușurată. Ultimii noștri doi pacienți au primit rezultate PCR negative și cu acest prilej pentru prima dată închidem porțile Terapiei Intensive Covid”, a declarat doctorul Vasilcovici.

Cu emoție, el a spus că în această perioadă personalul secției a dus „o bătălie cruntă” pentru salvarea pacienților, bătălie în care, din păcate, „o parte semnificativă au căzut victime”. Printre acestea a fost și medicul ATI Ovidiu Irimescu. „Cu regrete în suflete, mergem mai departe și continuăm să ne facem treaba așa cum știm noi cel mai bine. Echipa ATI Suceava este tânără, muncitoare și abia acum vedem și noi raza de soare”, a mai spus medicul Adrian Vasilcovici.