Polițiștii de la Vatra Dornei au demarat cercetări în cazul unor fotografii și imagini video care surprind un foc de artificii organizat în apropiere de pădure, într-o zonă unde participanții au ajuns pe snowmobile. Sunt indicii cu privire la  faptul că locul producerii evenimentului este pe raza Parcului Național Călimani, arie naturală protejată, unde evident că nu pot fi organizate astfel de evenimente și unde este de altfel interzis accesul publicului cu mijloace motorizate.   

Polițiștii s-au sesizat în urma publicării unei știri în acest sens, de către o publicație online din Suceava.

Imaginile cu focul de artificii apar pe pagina de Facebook ”Închirieri atv uri snowmobile și jeepuri Vatra Dornei”. Pagina aparține unui bărbat din comuna Șaru Dornei, Silviu Tiberiu Vieriu.

Polițiștii au deschis un dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform Legii numărul 126/1995, privind regimul materiilor explozive. Dosarul penal este deschis în această fază in rem, față de faptă, nu față de persoane.

Totodată a fost sesizată Administrația Parcul Național Călimani, care poate lua măsuri de sancționate în baza legislației de protecție a mediului și a ariilor protejate.  

Ancheta penală este continuată de polițiștii dela Secția 15 Poliție Rurală Vatra Dornei.