Prințul William dă semne de supărare și nefericire în momentul acestei fotografii ce a fost făcută la festivitățile pentru Jubileul de diamant al Reginei. În timp ce Kate are un zâmbet social bun, buzele prințului sunt strânse către interior și ușor mușcate între dinți. Este un semnal nonverbal puternic al anxietății crescute (și o exprimare comună a acestuia). Mai precis, este un semn că psihicul încearcă să suprime o manifestare exterioară a emoțiilor negative, de obicei furia.

Degetele mâinii sunt strânse în pumni. Când există tensiune în zona gurii și a mijlocului feței, ca în această ipostază, aceasta este extrem de frecvent oglindită în mâini. Atunci când fața este veselă și relaxată observăm aceeași oglindire în mâini. Supărarea este vizibilă în mâini - cel mai probabil vor fi încordate.

Capul lui William este ușor întors la dreapta și în jos - nu se uită direct la persoanele nemulțumite - astfel ochii lui se uită spre stânga. Adesea avem tendința de a nu privi direct persoana care nu ne place sau ne creează disconfort.

Psiholog Mihai Moisoiu

Tel. 0753 937 223
www.mihaimoisoiu.ro
E-mail: mmmoisoiu@gmail.com