Bucovina Rădăuți va da startul pregătirii de iarnă la începutul săptămânii viitoare, luni, pe 16 ianuarie. Echipa antrenată de Ionuț Plămadă va efectua reacomodarea la efort în localitate, după care va pleca într-un cantonament de iarnă a cărui locație nu a fost încă stabilită. Până în prezent gruparea rădăuțeană a perfectat și patru meciuri de verificare, după cum urmează: cu Politehnica Iași (20 ianuarie), Juniorul Suceava (28 ianuarie), Gloria Bistrița (2 februarie) și Foresta Suceava (4 martie).

Referitor la lotul de jucători, conducerea clubului a anunțat două despărțiri. Mijlocașul Ionuț Străjeriu a decis să abandoneze de tânăr cariera de fotbalist, în vreme ce fundașul Ştefan Rusu s-a transferat la Inter Dorohoi. În perioada următoare, rădăuțenii intenționează să-și completeze lotul cu un atacant și cu doi jucători tineri, care să respecte regula „under”.

După disputarea a 15 etape din sezonul regulat, Bucovina ocupă poziția secundă în ierarhia Seriei I a Ligii a III-a. În primul meci de campionat din 2023, pe 11 martie, formația rădăuțeană va evolua pe teren propriu, împotriva celei de-a treia clasate, CSM Bacău.