Tânărul împușcat sâmbătă seară de un polițist în urma unei urmăriri de câțiva kilometri de la Moldovița a murit marți dimineață în Spitalul Județean Suceava. Florin Negură a ajuns sâmbătă noaptea la Unitatea Primire Urgențe conștient, dar starea sa de sănătate s-a deteriorat rapid. Medicii de la cea mai mare unitate spitalicească din județ au anunțat luni că starea de sănătate a tânărului în vârstă de 21 de ani s-a deteriorat serios, motiv pentru care era internat în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă. Toate eforturile echipelor medicale s-au dovedit zadarnice, iar marți Florin Negură și-a dat ultima suflare.

Tânărul din Moldovița a ajuns la spital după ce a fost împușcat în spate de polițiști. Rănitul se afla într-o mașină marca Mithubishi Shogun, înmatriculată în Marea Britanie, împreună cu alți trei amici. Mașina a fost urmărită kilometri buni după ce șoferul a refuzat să oprească la semnalele polițiștilor. Fiind în acțiune pe linie rutieră, polițiștii Secției Rurală Vama au încercat să oprească mașina suspectă în interiorul satului Moldovița. Șoferul nu doar că nu a respectat semnalele, ci a accelerat cu intenția vădită de a scăpa. Oamenii legii au plecat în urmărire, cu semnalele acustice și luminoase în funcțiune. O vreme, urmărirea a fost pe drumul județean din sat, motiv pentru care polițiștii i-au cerut insistent, prin sistemul acustic, șoferului să oprească.

La un moment dat, fugarii au intrat pe un drum forestier, crezând că mașina net superioară din punct de vedere al drumurilor accidentate îi va ajuta. Pe acest drum izolat, polițiștii au tras două focuri de avertisment în aer, iar al treilea spre mașină. Autospeciala de poliție nu a mai putut continua urmărirea din cauza terenului accidentat. La scurt timp însă, un telefon la 112 anunța că o persoană a fost rănită prin împușcare și era solicitat ajutorul unui echipaj medical. În zona forestieră indicată de apelantul la serviciul unic de urgență au ajuns ulterior și polițiștii și echipajul medical. Cel împușcat era conștient și cooperant din punct de vedere medical, însă reticent în ceea ce privește oferirea unor date cu privire la șoferul vehiculului. Mașina cu care cei patru au fugit era împotmolită într-un șanț. Toți tinerii erau băuți, iar în mașină erau mai multe sticle de cu băuturi alcoolice. Tânărul care a suferit leziuni prin împușcare a fost transportat pe jos de polițiști și echipajul medical până la locul unde a reușit să ajungă ambulanța, de unde a fost trimis la spital. Cercetările care s-au derulat au stabilit că mașina a fost condusă de Samuel Mireuță, din Ciumârna, care s-a ales acum cu dosar penal.