În localitatea Bucșoaia, din orașul Frasin, va funcționa cea mai mare tabără pentru copii și tineret din țară, cu nu mai puțin de 900 de locuri. Anunțul a fost făcut miercuri de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. Acesta a spus că la începutul acestei săptămâni a avut o discuție la Ministerul Tineretului și Sportului despre stadiul proiectului de modernizare a taberei de la Bucșoaia.
„În urmă cu doi ani eu am făcut mai multe demersuri pentru preluarea de către Ministerul Tineretului și Sporturilor a acelei tabere care acum e în paragină. Tabăra era la primăria din Frasin, iar după transfer Ministerul Tineretului, la solicitarea noastră, a făcut un proiect pentru modernizare care a fost depus la Compania Națională de Investiții”, a precizat Gheorghe Flutur.
El a arătat că marțea viitoare va avea o nouă discuție la acest minister pe marginea formei finale a proiectului pentru tabăra de la Bucșoaia. „Cred că va fi cea mai mare tabără din țară, de 900 de locuri, cu multe spații de cazare, locuri de joacă, terenuri pentru sport și spații pentru fel de fel de activități pentru copiii cazați acolo, de la meșteșuguri, încondeiat ouă, până la înot, echitație și așa mai departe. Pare un proiect foarte interesant și îmi doresc foarte mult să-l avem în județul Suceava. Și suntem în linie dreaptă cu el”, a declarat președintele CJ Suceava. El a spus că după preluarea taberei și după finalizarea proiectului, Ministerul Tineretului și Sportului va putea să organizeze tabere și cantonamente pentru sportivi în această locație. Gheorghe Flutur a subliniat faptul că Bucșoaia merită să aibă o astfel de tabără, „mai ales pentru numele pe care l-a avut”.
Gheorghe Flutur a declarat după preluarea taberei de către Ministerul Tineretului că proiectul include amenajarea unui complex care presupune construcții – montaj, dotări și echipamente, amenajare exterioară - peisagistică, amenajare terenuri de sport neacoperite, amenajare parcare exterioară, utilități. El a arătat că în tabără vor fi clădiri pentru cazare, tip hotel, sală de sport cu piscină la interior, sală multifuncțională, terenuri de sport, pistă de atletism, amfiteatru - teatru de vară, centru de conferințe, restaurant ponton. De asemenea, ar urma să fie amenajat un spațiu outdoor pentru foc de tabără, spații de recreere, spații de joacă, amenajarea de piste/trasee pentru bicicliști și skateboard.
El a adăugat că parcul va fi amenajat pe zone, respectiv zona de promovare a culturii bucovinene, cu biserici și mănăstiri, zona de case tradiționale cu ateliere pentru pictură, olărit, sculptură și lucru în lemn, zona de agricultură tradițională și o bucătărie dedicată tinerilor, în afara celei oficiale unde gătește personalul calificat, pentru activități de dezvoltare a abilităților de viață - gătit împreună, ceaiuri etc. Gheorghe Flutur a mai afirmat că o atracție deosebită va fi reprezentată de Bucovina în miniatură, cu machete realiste ale celor mai importante biserici și mănăstiri, case tradiționale, ansambluri agricole sau ferme, pășuni și elemente naturale în miniatură.
Comentarii