Polițiștii suceveni de la Biroul de Investigații Criminale au continuat cercetările în cazul bătăii de pe 10 martie de pe terasa restaurantului Ramiro, unde mai mulți suceveni aflați la o masă au fost loviți de doi indivizi de la masa vecină, care, din două schimburi de vorbe, au devenit extrem de violenți.

Agresiunea a fost gravă, mai ales prin prisma leziunilor suferite de Costel Lazurcă, din Suceava, care se află și acum internat în spital. Acesta a fost lovit cu o sticlă și cu un scaun în partea dreaptă a feței, având leziuni complicate, care necesită perioadă lungă de recuperare.

Judiciariștii suceveni nu au stat degeaba în acest caz, audiind martori și găsind până la urmă și o serie de imagini video. În total, au fost identificate trei victime, trei bărbați care au încasat lovituri de la cei doi agresori și care au fost de acord să depună plângeri și să-și scoată certificate medico-legale.  

Mihai Florin Șuleru și Cristian Ilie Tîmpescu, ambii din Liteni, au fost săltați de polițiști în cursul zilei de joi, 16 martie. Cei doi sunt puși sub acuzare pentru infracțiuni de loviri și alte violențe, dar și pentru comiterea infracțiunii de tulburarea ordinii și liniștii publice.

Pe numele celor doi au fost emise ordonanțe de reținere pentru 24 de ore, ei fiind introduși în arestul poliției.

Mai mult, vineri, procurorul de caz al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava a decis să ceară arestarea preventivă a celor doi pe o perioadă de 30 de zile.

Judecătoria Suceava a respins însă propunerea de arestare preventivă și a dispus ca cei doi să fie plasați sub control judiciar. Agresorii s-au întors așadar în libertate, dar au impuse mai multe obligații și restricții de la care nu au voie să se abată.  

Măsura de control judiciar a fost deja contestată de procurori, ceea ce înseamnă că solicitarea de arestare va fi reanalizată și de magistrații de la Tribunalul Suceava.

 

Mărturia principalei victime din acest caz

Monitorul de Suceava a semnalat gravul caz de agresiune după ce a stat de vorbă cu principala victimă.

Costel Lazurcă, din Suceava, le-a atras atenția celor doi de la masa vecină să nu mai îi deranjeze, în condițiile în care necunoscuții au insistat să se așeze la masa lor. Spiritele au degenerat în scurt timp.

Cei opt oameni de la masa lui Lazurcă nu se așteptau la o reacție atât de violentă a celor doi, fiind luați total prin surprindere.

„Au devenit extrem de violenți, au lovit mai multe persoane de la masa mea, iar pe mine unul m-a lovit întâi cu o sticlă de bere, apoi al doilea mi-a dat cu un scaun în cap, moment din care nu am mai știut de mine. Nu cred că era băuți, ci mai degrabă drogați, pentru că au acționat cu rapiditate și foarte violent”, ne-a relatat Costel Lazurcă, care este internat la Spitalul Județean Suceava.

Bărbatul are leziuni grave pe partea dreaptă a feței, cu plagă tăiată adânc în jurul ochiului, pometele distrus, fractură de piramidă nazală și alte leziuni.