Președintele Organizației Județene Suceava a PSD, senatorul Ioan Stan, a declarat, vineri, în cadrul unei conferințe de presă, că fostul manager al Spitalului Județean „Sf. Ioan cel Nou”, Vasile Rîmbu, este de acord să candideze din partea acestui partid pentru funcția de primar al Sucevei. Ioan Stan a spus că îl bucură faptul că Vasile Rîmbu a fost reconfirmat la începutul acestei săptămâni ca membru al Organizației Municipale Suceava.

„Eu cu domnul Vasile Rîmbu am fost într-o legătură directă de acum aproape 30 de ani. Domnul Rîmbu este membru al partidului și nu am avut nimic împotrivă să-l reconfirme Organizația Municipală Suceava. Dar el era membru al PSD”, a precizat Stan. Întrebat cine l-a convins pe Vasile Rîmbu să revină în PSD, Ioan Stan a spus că „noi, toți colegii”.„În primul rând noi suntem de acord ca domnul Rîmbu să candideze pentru postul de primar al Sucevei. Și asta pentru că domnul Rîmbu a demonstrat de-a lungul timpului, indiferent că a fost la Garda Financiară, la Finanțe și mai ales ca manager al Spitalului Județean Suceava, adevărate calități de manager. Un primar este un manager. Noi l-am contactat și dumnealui a spus că este de acord să candideze”, a precizat Ioan Stan. El a mai adăugat că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o ședință a Biroului Permanent Județean al PSD Suceava, după care va fi organizată o conferință de presă împreună cu Vasile Rîmbu.

Pe de altă parte, deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a spus că PSD a făcut un sondaj cu privire la posibile candidaturi pentru Primăria Suceava din partea PSD, „iar domnul Vasile Rîmbu stă foarte bine”. „Am vorbit cu președintele PSD, Marcel Ciolacu, și mi-a spus de acest sondaj înainte de a-l convinge noi pe domnul Rîmbu să devină colegul nostru de partid”, a declarat Eugen Bejinariu. El a fost completat de liderul PSD Suceava, Ioan Stan, care a arătat că sondajul a fost făcut în municipiul Suceava pe un eșantion de 850 de persoane, cu o prezență la vot de peste 50%, fiind sondați atât posibili candidați din PSD, dar și din alte partide.