Ministrul Economiei, Florin Spătaru, s-a declarat impresionat de două afaceri sucevene în domeniul auto și cel al textilelor, dezvoltate de firmele Automotive Albaca și Colzum Conf. În cadrul unei vizite de lucru pe care a avut-o vineri în județul Suceava, ministrul Economiei a vizitat personal cele două firme. El a fost însoțit de liderul PSD Suceava, Ioan Stan, și de deputații social-democrați Eugen Bejinariu și Gheorghe Șoldan.

Pentru început, Florin Spătaru a vizitat facilitățile de producție ale companiei Automotive Albaca, din Șcheia, care are ca obiect de activitate carosarea microbuzelor, construcția de autobuze pe șasiu – Mercedez Benz și Iveco - și operațiuni de modificări constructive aduse autovehiculelor. „Am vizitat Automotive Albaca, o companie din Suceava care realizează conversii de microbuze și autobuze transport persoane, realizând o gamă variată și completă adaptată tuturor exigențelor pieței și prelungind astfel viața maşinilor. Ideea aparține unui tânăr care a reușit în doar patru ani să dezvolte un business profitabil pentru comunitatea din Suceava”, a remarcat ministrul Economiei.

Ulterior el a vizitat și firma de textile Colzum Conf, care și-a început activitatea în anul 2006 și care are în momentul de față aproximativ 100 de angajați. Reprezentanții companiei i-au prezentat ministrului Economiei întreg procesul de producție. Aceștia i-au explicat ministrului că firma se ocupă de fabricarea produselor textile în regim Lohn, dar și de producție pe bază de comenzi ferme, producție internă și externă, produsele fiind livrate atât în țările vestice, cât și în România. Firma produce huse pentru scaune de copii, cutting pentru articole vestimentare, lenjerii, și cutting pentru articole vestimentare, având ca principali parteneri companii mari, printre care SC Peg Perego SRL din Târgu Mureș, Chicco, Ikea și Brevi (Italia).

După vizita la cele două firme, ministrul Florin Spătaru a spus că „am rămas impresionat de faptul că prin eforturile proprii au reușit și au investit și au dezvoltat aceste afaceri. Foarte interesantă este afacerea în domeniul auto. Și le-am propus să aplice la schemele de ajutor de stat pentru creșterea competitivității. Pe de altă parte, dacă vorbim de industria textilă, am discutat și miercuri cu cei de la Iași și vom avea o discuție aplicată pentru un plan de măsuri care să susțină această industrie”.

 

Florin Spătaru după o vizită la Ambro Suceava: „Este o companie de care România are nevoie”

Programul vizitei în județ a inclus și o discuție cu angajații și conducerea companiei AmbroSuceava, unul dintre cei mai mari angajatori din Suceava. Florin Spătaru a spus că împreună cu cei din conducerea companiei a discutat despre planurile de investiții și ambițiile investiționale ale acestei firme, dar și despre modalitatea în care statul român poate să susțină aceste investiții pentru ca ele să se realizeze cât mai repede. „Din punctul meu de vedere, Ambro Suceava este o companie de care România are nevoie. Sticla, hârtia și cartonul, materiale de construcție sunt produse care trebuie să se producă în România și să se regăsească în piața românească”, a spus ministrul Economiei.

Ulterior vizitei la Ambro Suceava, Florin Spătaru a avut o întâlnire cu mediul de afaceri sucevean în care au fost prezentate schemele de ajutor de stat, respectiv sumele de 300 de milioane de euro care sunt alocate pentru industria prelucrătoare și schemele de minimis lansate de Ministerul Economiei. „Vreau să le mulțumesc colegilor mei, parlamentarii PSD Suceava, Eugen Bejinariu, GeorgeȘoldanşi Ioan Stan, pentru sprijinul acordat pentru organizarea vizitei la Suceava. Comunitatea suceveană are nevoie de oameni politici care să se implice, să promoveze şi să susțină dezvoltarea economică a județului”, a spus la finalul vizitei ministrul Economiei. El a precizat că se bazează pe parlamentarii suceveni pentru a prelua problemele oamenilor de afaceri pentru a fi rezolvate la nivel guvernamental și în Parlament.

Vizita ministrului Economiei în Suceava a mai inclus și o discuție cu studenții Universității ”Ștefan cel Mare”.