Un puternic incendiu a izbucnit duminică la o hală de prelucrare a lemnului din comuna Valea Moldovei. Pompierii militari și civili au mobilizat la fața locului cinci autospeciale cu apă.

La sosirea echipajelor de pompieri incendiul se manifesta la o hală construită din lemn pe o suprafață de aproximativ 350 de metri pătrați, cu pericol de propagare la o casă învecinată.

În jurul orei 15.30, pompierii au anunțat că incendiul a fost localizat și se lucra pentru lichidare.

Au ars o hală pentru depozitare material lemnos pe o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați, un utilaj (încărcător frontal), 40 de metri cubi de cherestea și acoperișul unei clădiri administrative pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați. Au mai ars o hală debitare lemn pe o suprafață de aproximativ 150 de metri pătrați și alte bunuri.

Din cauza flăcărilor și a temperaturii ridicate au fost afectate elemente din tâmplărie tip PVC cu geam termopan și aproximativ 50 de metri de învelitoare din tablă de la casa de locuit învecinată.

Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic generat de un conductor electric defect sau neizolat corespunzător al utilajului (încărcător frontal).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa de locuit din proximitate.