Primul bloc reabilitat energetic pe fonduri guvernamentale este în curs de finalizare în Zona Gară - ANL Burdujeni, iar pentru alte 33 de blocuri din municipiul Suceava se lucrează la faza de Expertiză Tehnică.

După ce a verificat în teren lucrările efectuate la primul bloc reabilitat energetic fără ca locatarii să aibă ceva de plată, primarul Sucevei, Ion Lungu, s-a arătat mulțumit și a precizat că municipalitatea suceveană are un program ambițios de reabilitare a mai multor blocuri de locuințe din oraș, pentru creșterea eficienței energetice. Lucrările ar urma să fie efectuate cu finanțare guvernamentală, dar și europeană, prin PNRR și POR.

„Acest bloc a fost reabilitat printr-un proiect guvernamental. Sunt convins că lucrările au fost făcute de calitate și are un aspect estetic destul de plăcut”, a spus Ion Lungu, dând ca exemplu imobilul din zona ANL Burdujeni.

Ion Lungu a adăugat că municipalitatea își propune ca un număr cât mai mare de apartamente din Suceava să fie reabilitate din punct de vedere al eficienței energetice.

„Sigur, aici nu discutăm de schimbarea la față a acestor blocuri, ci de reducerea consumurilor energetice. Sunt lucrări necesare, sunt lucrări care asigură o calitate superioară a consumurilor energetice și, de ce nu, pregătesc aceste apartamente pentru încă o generație”, a precizat primarul Sucevei.

Ion Lungu a amintit că tot pe fonduri guvernamentale se lucrează și la alte blocuri din aceeași zonă, dar și în cartierul George Enescu, iar în perioada următoare o să  înceapă reabilitarea blocurilor din zona centrală, cu finanțare prin PNRR.