Puternicul incendiu care a izbucnit duminică după-amiază la o unitate de debitare lemn din Valea Moldovei a provocat pagube foarte mari, focul mistuind mai multe spații de depozitare, clădirea de birouri dar și utilaje și material lemnos.

Ancheta pompierilor și a polițiștilor a arătat că focul a pornit de la un utilaj volă care se afla în curtea societății, lângă hala de debitare.

Din primele cercetări ale polițiștilor s-a constatat faptul că incendiul nu a fost provocat intenționat și nu există suspiciuni cu privire la izbucnirea acestuia. Focul ar fi pornit de la instalația electrică a utilajului tip volă, ca urmare a unui scurtcircuit la un cablu electric defect, neizolat corespunzător sau cu izolație deteriorată.

Alama de incendiu s-a dat în jurul orei 15.00 iar la fața locului au intervenit, rând pe rând, pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Gura Humorului și cei ai Detașamentului Suceava, împreună cu lucrători ai Serviciului Voluntar Valea Moldovei și Cornu Luncii, cu 6 autospeciale de stingere.

La fața locului s-a constatat că incendiul cuprinsese vola iar de la aceasta s-a propagat la clădirea în care funcționa societatea, respectiv un corp de birou, o magazie, două instalații de debitat precum și la materialul lemnos care se afla în apropiere.

Incendiul a pus așadar mari probleme, fiind extins pe o suprafață de aproximativ 350 mp.

Pompierii au localizat incendiul în aproximativ două ore

Au ars vola, hala depozitare cherestea pe o suprafață de aproximativ 200 m pătrați, 40 m cubi cherestea, acoperișul clădirii administrative din lemn, hala de debitare lemn, un încărcător frontal, învelitoarea din tablă a construcțiilor, două utilaje de prelucrarea lemnului tip banzic, alte utilaje de prelucrare și întreținere a lemnului, clădirea administrativă din BCA, constând în birou și atelier mecanic.

În apropiere de focar se află și o casă în construcție care a fost în pericol iminent. Casa a fost afectată prin efect termic la nivel de geamuri tip termopan și învelitoare din tablă însă a fost salvată de intervenția pompierilor.

Polițiștii au deschis dosar penal pentru infracțiunea de distrugere din culpă și continuă cercetările.