Polițiștii de la Secția Rurală Gălănești au fost sesizați prin numărul de urgențe 112, sâmbătă, de către o femeie din comuna Bilca, care a sesizat faptul că i-a fost furată bicicleta din fața magazinului Babalean din Frătăuții Noi.

Femeia le-a relatat polițiștilor că s-a deplasat cu bicicleta sâmbătă, în jurul orei 13.15, spre respectivul magazin, pentru a face cumpărături.

Femeia a lăsat bicicleta în fața magazinului iar când s-a întors nu a mai găsit-o. A sunat imediat la 112 iar polițiștii de la Gălănești au reacționat prompt.

Bicicleta a fost găsită în posesia unui copil în vârstă de 13 ani, din Frătăuții Noi, care a recunoscut că el a sustras bicicleta pe care a văzut-o în fața magazinului.

Dacă sub aspect penal copilul de 13 ani nu are răspundere (nici femeia nu a dorit să depună plângere penală) polițiștii au sesizat Direcția de Asistență Socială și Protecție a Copilului Suceava, pentru a se face verificări în familia minorului de nici 14 ani și a se vedea dacă acestuia i se asigură condiții minime de trai.