Sensul de ieșire din România prin Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Siret a fost închis temporar începând din ziua de joi, 17 august. Măsura a fost luată ca urmare a lucrărilor de renovare și care presupun turnarea unui strat nou de beton.

”Se va proceda la reamenajarea arterelor de control, urmând ca toată activitatea din punct să se desfășoare pe intrarea în țară. Drept urmare, din cele 7 artere de control de pe sensul de intrare, 3 vor fi utilizate pentru ieșirea din România (două artere pentru autoturisme și una pentru autocare). Pe timpul lucrărilor, polițiștii de frontieră dispun toate măsurile aflate în competența instituției, astfel încât traficul să se desfășoare cu operativitate”, se arată într-o informare a reprezentanților Poliției de Frontieră.

Aceștia nu au precizat când se estimează că se vor încheia aceste lucrări și dacă timpii de așteptare din PTF Siret vor fi mai mari, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire, informații care sunt extrem de importante pentru cei care tranzitează frontiera spre și dinspre Ucraina.

Ulterior, la solicitarea noastră, cei de la Poliția de Frontieră au revenit cu date suplimentare. ”În acest moment, timpii de așteptare la autoturisme nu sunt foarte crescuți, avem 20 de minute, atât pe sensul de intrare, cât și pe cel de ieșire din România. În acest context, preconizăm o creștere a valorilor de trafic, fapt pentru care suntem pregătiți cu stații mobile de control și personal suplimentat la controlul documentelor”, au comunicat cei de la Poliția de Frontieră. 

În ceea ce privește informații despre durata lucrărilor,ni s-a transmis să contactăm Autoritatea Vamală, ”intituție care administrează PTF Siret și care are posibilitate să vă pună la dispoziție aceste informații”.