Un echipaj de la Poliția orașului Salcea, care acționa în control trafic joi după-amiază pe raza comunei Dumbrăveni, a efectuat semnal de oprire, în jurul orei 17.00, unui autoturism Mercedes care avea aplicate pe geamurile laterale față folii care împiedicau vizibilitatea.

Șoferul Mercedesului a oprit în dreptul magazinului Penny din Dumbrăveni, iar polițiștii au constatat în scurt timp că este vorba de folii neomologate.

La volan era un tânăr în vârstă de 32 de ani, din comuna Mihăileni, județul Botoșani, iar verificarea bazei de date a dus la o constatare de ordin penal. Cel de la volan este posesor de permis de conducere, dar în urma unei abateri la regimul rutier a avut permisul suspendat, cu o dovadă de circulație valabilă 15 zile.

Problema este că dovada era expirată din ziua de 14 august. Așadar, în ziua de joi, 17 august, tânărul nu mai avea dreptul de a conduce.

Tânărul din Botoșani s-a ales cu dosar penal pentru conducere fără permis și a fost sancționat și contravențional cu amendă în valoare de 1305 lei și cu măsură complementară de reținere certificatului de înmatriculare al autoturismului condus, pentru aplicarea de folii neomologate care reduc vizibilitatea.